Hvad er 3D printning?

3D printning er en process hvor man bruger en maskine der tager forskellige materialer og bygger produkter af dem.
Hos Dimsen og Dutten bruger vi det der kaldes FDM 3D printere til at lave vores produkter. Processen er her at et printhoved (en såkaldt hotend) bygger et produkt op ved at lægge tynde linjer af plast ovenpå hinanden som smelter sammen og derved bygger et færdigt produkt med en meget stærk struktur.

 

Vi printer primært i en type af plast kaldet PLA.

PLA (polylactic acid) er lavet af primært plantebaseret biologisk materiale som f.eks. restmateriale fra majs og sukker produktion hvilket gør det til biologisk nedbrydeligt. Dette gør det til et forholdsvist miljørigtigt materiale at bruge, det tager dog stadigvæk for lang tid i naturen så du skal stadigvæk affaldssortere det som alm. plast affald.

 

Har du behov for at få printet et produkt i en anden plast type så kontakt os gerne for tilbud. Vi har erfaring indenfor nedenstående plast typer:

 

ASA: Skal produktet kunne tåle temperaturer op mod 80-85 grader, være UV bestandigt eller kunne tåle vand så kan ASA være et oplagt valg at få det printet i. ASA er et stærkt materiale designet til produkter der skal stå udenfor i sol, regn og rusk. Materialet er lidt mere fleksibelt end PLA, men stadigvæk meget stærkt.

 

TPU: Skal produktet være meget fleksibelt kan TPU være et godt valg. Der er mange forskellige grader af blødhed ved TPU lige fra bildæk blødt til elastik bånds blødt.

BEMÆRK AT VI PT. IKKE TILBYDER PRINT I TPU GRUNDET MANGLENDE RESERVEDELE

 

PETG: Et semi hårdt materiale der kan tåle vand, er semi transparent og har en mere glat overflade. Kan modstå højere temperaturer i forhold til PLA (dog ikke så høje som ASA). 

BEMÆRK AT VI PT. IKKE TILBYDER PRINT I PETG GRUNDET MANGLENDE RESERVEDELE